Регистрация

Черен боб с шунка

Автор:
desislavva
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
699
Оцени рецептата

450 г черен боб, отцеден

6 ч пилешки бульон

4 с.л. зехтин

1 ч зелен лук, наситнен

1 малък домат, нарязан на кубчета

1/2 ч сладка зелена чушка, наситнена

1/4 ч кориандър, нарязан

1 с.л. балсамов оцет

1 с.л. захар

2 ч.л. соев сос

1 1/2 ч.л. риган

1/8 ч.л. лимонов пипер

1 скилидка чесън, фино счукан

115 г шунка, нарязана на парчета от по 1 см

Сол на вкус

Заквасена сметана и стръкчета кориандър, за гарниране

 

1. Накиснете боба за една нощ в студена вода. Отцедете.

2. Сложете боба в голяма тенджера, покрийте с вода и оставете да къкри за четири часа, като добавяте малко бульон да покрие боба, когато течността се редуцира.

3. Междувременно загрейте зехтина в тиган на средно висока температура. Запържете лука до златисто, след което се добавят останалите съставки, с изключение на шунката, солта и продуктите за гарниране. Оставете на слаб огън за още 3 минути, като разбърквате.

4. Добавете шунката. Варете, покрито, за два часа, като се разбърква и се добавя още бульон, колкото е необходимо.

5. Подправете със сол и сервирайте със заквасена сметана и стръкчета кориандър.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта