Черен боб с ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет черен боб; 450 г;
1 средно голяма зелена чушка, нарязана;
1/4 ч лук; нарязан и разделен;
2 1/2 ч вода; разделени;
2 скилидки чесън, счукан;
1/2 ч.л. сушен риган;
1/4 ч.л. кимион;
3 с.л. оцет;
1 ч.л. сол;
3 ч ориз; сварен, горещ
Почистете и изплакнете боба. Смесете боба, чушката, както и 2 с.л. лук в голяма тенджера. Покрива се с 6 чаши вода и се накисва за една нощ. Добавете останалите 4 чаши вода, сложете на котлона; покрийте и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 2 1/2 часа или докато зърната омекнат. Комбинирайте останалите 2 с.л. лук, чесъна, ригана и кимиона в малка купа; направете сместа на каша като намачкате с вилица. Прибавете оцета. Добавете сместа с оцета и сол при боба. Варете, непокрито още 20 минути. Сервирайте върху горещ сварен ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ