Регистрация

Черен боб с винегрет от пипер и кимион

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
30 Aug
|
Видяна:
658
Оцени рецептата

1 1/4 ч черен боб, накиснат

4 ч вода

1 дафинов лист

1/2 ч.л. сол

1 с.л. червен винен оцет

1 скилидка чесън, счукан

1/4 ч.л. кимион

1 ч.л. лют сос

1 с.л. фино нарязан пресен кориандър

2 с.л. зехтин

1/2 средно голяма червена чушка, нарязана на кубчета

1/2 средно голяма жълта чушка, нарязана на кубчета

1/2 средно голяма зелена чушка, нарязана на кубчета

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета

4 стръка зелен лук, тънко нарязан

 

Отцедете и изплакнете боба хубаво. Сложете го в голяма тенджера с достатъчно вода и с дафиновия лист. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 1 - 1 1/2 часа. Отцедете. Смесете солта, оцета, чесъна, кимиона, лютия сос, кориандъра и зехтина в малка купа. Изсипете сместа върху топлия боб. Разбъркайте хубаво. Добавете останалите съставки. Разбъркайте леко, гарнирайте с пресен кориандър и поднесете със стайна температура.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта