Регистрация

Черен боб със зелени чушки

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
30 Aug
|
Видяна:
640
Оцени рецептата

450 г черен боб

2 л вода

1 глава лук

3 зелени чушки

1 скилидка чесън

1/2 ч зехтин

1/4 сварен свински джолан

3 дафинови листа

1 с.л. сол

450 г бекон

1/2 ч оцет

 

Измийте старателно боба и се накисва за една нощ във вода. Използвайте тази вода за готвене. Задушете лука, зелената чушка и чесъна в зехтин. Комбинирайте всички съставки, с изключение на оцета, който се добавя няколко минути преди поднасяне. Гответе на слаб огън до омекване на боба и сгъстяване на соса.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта