Червен боб с ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г червен боб
1/2 ч лук, нарязан на фини кубчета
1/4 ч зелен лук, нарязан на филийки
1/4 ч червен лук, нарязан на фини кубчета
1 ч целина, нарязана
1 люто чушле, без семената и нарязано на кубчета
1 дафинов лист
1 щипка бял пипер
1 ч.л. универсална подправка за барбекю
3/4 ч.л. сушен риган
3/4 ч.л. сушен босилек
Щипка прясно смлян черен пипер
Щипка едро смлян червен пипер
1 с.л. печен чесън
450 г наденички, нарязани на филийки и запържени
1/4 ч шунка, нарязана на кубчета и запържена
1/4 ч мариновано свинско месо, сварено с морски дарове, накъсано
1 с.л. сасарфас на прах
Покрийте боба със студена вода и се накисва за една нощ. Отцедете. Сложете всички зеленчуци и подправки в 4 литрова тенджера и варете на слаб огън, докато омекнат, около 10 до 15 минути. След това добавете боба и месото, покрийте с вода и варете на силен огън в продължение на 1 час. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 40 минути. Прибавете сасафраса на прах и варете още 2 минути, за да се сгъсти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ