Червена кадифена торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч мазнина
1 1/2 ч захар
2 яйца
60 г червен оцветител за храни
2 с.л. какао
1 ч мътеница
2 1/4 ч брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. оцет
За глазурата:
3 с.л. брашно
1 ч мляко
1 ч захар
1 ч.л. ванилия
1 ч масло
Разбийте на крем мазнината, захарта и яйцата. Направете паста от какаото и червения оцветител. Добавете я към кремообразната смес. Добавете мътеницата, като редувате с брашното и солта. Добавете ванилията. Добавете содата при оцета и ги комбинирайте със сместа. Изсипете в 3 или 4 намазани и набрашнени кръгли тави за торта. Пече се на 180 градуса в продължение на 24-30 минути. Охладете блатовете и ги глазирайте. За глазурата: Смесете млякото и брашното бавно, така че да не се образуват бучки. Кипнете сместа, докато се сгъсти много добре като се разбърква непрекъснато. Охлажда се напълно. Разбийте на крем захарта, маслото и ванилията. Добавете ги към напълно охладената смес с млякото и брашното. Разбийте на висока скорост, докато сместа е много пухкава.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ