Регистрация

Фалафел

Автор:
Надежда
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
518
Оцени рецептата

1 консерва нахут, отцеден, 370 г

1 глава лук, нарязана на четвъртинки

2 скилидки чесън

4 филийки бял хляб, нарязани на кубчета

1/4 ч.л. кимион, семена

4 малки сушени червени люти чушки, натрошени

1 с.л. фино нарязан пресен магданоз

Сол на вкус

Смлян пипер (на вкус)

1 яйце, разбито

1/3 ч галета

олио за пържене

4 топли питки

Накъсана маруля

Филийки лук

Филийки домати

 

Смелете нахута, лука, чесъна, хляба, кимиона и чилито в блендер или кухненски робот, докато сместа е гладка, а след това изсипете сместа в купа. Добавете магданоза, солта, черния пипер и яйцето и се разбърква добре. Оформете 8 топки и оваляйте в галета. Приплескайте леко топките, като кюфтета. Напълнете наполовина дълбок фритюрник или тенджера с олио, загрява се до 190С. Изпържете фалафелите, по няколко наведнъж,  за 3 минути или до златисто кафяво. Отцедете върху хартиени кърпи. Срежете питките на две, така че да се получат джобчета. Сложете по един фалафел във всеки джоб, заедно с маруля, лук и домати и поднесете топло.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта