Регистрация

Тусканска яхния с бял боб, спанак и цикория

Автор:
roni
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
535
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

1 с.л. чесън, счукан

2 филета аншоа - нарязани

щипка едросмлян червен пипер

140 г пресен спанак - нарязан

1 ч пилешки бульон

1/2 ч накъсана цикория

1 с.л. пресен лимонов сок

1 1/2 чаши консервиран бял боб - отцеден и изплакнат

170 г паста (като фарфале) - сварена

прясно нарязан риган

прясно нарязан магданоз

 

Сгорещете масло в тиган на средно висока температура. Добавете чесъна, аншоата и натрошения червен пипер; сгорещете за около 30 секунди. Добавете спанака и се разбърква около 30 секунди. Добавете бульона и цикорията и задушете за около 30 секунди. Добавете лимоновия сок и боба. Намаляване огъня до средни-слаб и оставете да къкри за 6-8 минути. Сервирайте върху горещата паста и гарнирано с нарязан риган и магданоз.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта