Регистрация

Три вида зърнени храни със сос от царевица

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
581
Оцени рецептата

За кус-куса:

1 ч сварен ориз

1 1/2 с.л. фино нарязана краставица

1 1/2 с.л. кедрови ядки, печени

1 1/2 с.л. прясна мента, наситнена

1 1/2 с.л. лимонов сок

2 с.л. доматен сос

1 с.л. зехтин

Сол и черен пипер на вкус

За ориза:

1 ч ориз басмати, сварен

2 с.л. спанак, нарязан и запържен

2 с.л. доматено пюре

1 1/2 с.л. фино нарязана тиквичка

Сол и черен пипер на вкус

За киноата:

1 ч киноа, сварена

4 с.л. гъби шийтаке, ситно нарязани и запържени

1 червена чушка, печена, нарязана фино

1 1/2 ч.л. пресен естрагон; нарязан фино

1 1/2 ч.л. лешниково олио

Сол и черен пипер на вкус

За пюрето от сладка царевица:

6 кочана царевица, печена, само зърната

1 с.л. вода

Сол и черен пипер на вкус

 

Кус-кус, ориз и киноа: Загрейте всички съставки за кускуса на водна баня, докато се сгорещят. Сложете сместа в 6 малки купички. Обърнете в чиния и оставете настрана. Повторете процедурата със съставките за басмати ориза и заделете. Повторете и с киноата. За пюрето: В кухненски робот смесете зърната царевица с достатъчно вода, така че да се получи сос. Прекарайте сместа през фина цедка и подправете течността със сол и черен пипер. За да поднасяне: Изсипете соса в 6 чинии за сервиране и поставете по 1 порция от зърнените храни.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта