Регистрация

Тосканска бобена чорба

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
1144
Оцени рецептата

1/4 чаша лук, нарязан

1/2 чаена лъжичка чесън, счукан

3 супена лъжица зехтин, разделени

680 г боб, измит

1800 мл вода

2 дафинови листа, големи

1 чаена лъжичка босилек, сушен, натрошен

1/2 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка черен пипер, бял, смлян

2 с.л. магданоз, пресен, нарязан

2 стръка зелен лук, нарязан

 

Запържете лука и чесъна в 2 супени лъжици зехтин, докато омекне, като разбърквате често. Добавете боба, водата, дафиновите листа и босилека. Оставете сместа да заври, намалете котлона и оставете да къкри покрито с капак. Продължете да готвите, докато бобът омекне, около 2 часа, като добавяте още течност, ако е необходимо и разбърквате от време на време. Подправя се със сол и черен пипер.

Охладете супата, пюрирайте боба в блендер или кухненски робот със стоманено острие. Върнете пюрето в тенджерата и затоплете на умерен огън, като разбърквате често. Добавете останалия зехтин. Сервирайте супата гореща, гарнирана със ситно нарязан магданоз и зелен лук. Ако супата е прекалено гъста, добавете вода или пилешки бульон.

 





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта