Регистрация

Торта с три вида мляко

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
15 Nov
|
Видяна:
1085
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч брашно

1 с.л. бакпулвер

4 яйца, разделени

1 1/2 ч захар

1/2 ч мляко

Пресни ягоди и листа мента за украса (по желание)

За топинга:

1 консерва (340 г) евапорирано мляко

1 консерва (400 г) подсладено кондензирано мляко

2 ч мляко

1 консерва (450 г) заквасена сметана

1 ч захар

1/2 ч вода; топла

3 белтъка

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете и набрашнете правоъгълна тава за печене. Пресейте заедно брашното и бакпулвера. В голяма купа с чисти бъркалки, разбийте белтъците на пяна. Добавете захарта постепенно, като разбивате, докато станат на сняг. Добавете жълтъците, един по един. Бавно добавете брашното и млякото. Изсипете сместа в подготвената тава и се пече докато ръбовете са златисто кафяви, около 40 до 45 минути, извадете от фурната и оставете да се охлади на решетка. За топинга: Смесете млякото и сметана (не разбивайте). Изсипете върху тортата и оставете докато сместа се абсорбира, 20 до 30 минути. Пригответе целувчения крем и се съхранява в хладилник: Смесете захарта и водата в тенджера. Оставете да престои, докато захарта се разтвори напълно. В чиста купа с електрически миксер с чисти бъркалки, разбийте белтъците. Изсипете бавно захарния сироп върху белтъците, като разбивате постоянно докато станат на сняг. Оставете в хладилника.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта