Регистрация

Торта с пресен грейпфрут

Автор:
светли
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
668
Оцени рецептата

2 ч брашно

1 1/4 ч захар

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

5 яйца, разделени

1/4 ч прясно изцеден сок от грейпфрут

1/3 ч вода

1/3 ч зехтин

1 с.л. настъргана кора от грейпфрут

1/4 ч.л. винен камък

 

Пресейте заедно всички сухи съставки. В малка купа смесете жълтъците, сока от грейпфрут, водата и олиото. Добавете сухите съставки. Разбийте на ниска скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. След това разбийте на средна скорост в продължение на една минута. Прибавете кората от грейпфрут. Разбийте белтъците на пяна, добавете винения камък. Разбийте на сняг. Внимателно обединете с жълтъчната смес. Изсипете в 23 см тави, застлани с намаслена восъчна хартия. Пече се на 180 градуса в продължение на 25-30 минути. Охладете в съда за 10 минути. Обърнете върху решетка, за да се охладят напълно. Глазирайте.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта