Регистрация

Торта с конфитюр от къпини

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
782
Оцени рецептата

1 ч масло (2 бучки), със стайна температура

2 ч захар

6 яйца, със стайна температура

1 ч мътеница

4 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. смлян карамфил

1 ч конфитюр от къпини, без семена

1 ч орехи, нарязани

1 ч.л. ванилия

За глазурата:

3 ч захар

1 ч сметана за разбиване

1/2 ч масло

1 ч конфитюр от къпини, без семена

1 ч стафиди

 

За блата: Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете и набрашнете четири кръгли форми за торта. Разбийте на крем маслото със захарта в голяма купа с електрически миксер. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Смесете с мътеницата. Комбинирайте брашното, содата, канелата и карамфила в друга голяма купа. Постепенно добавете сместа към маслото, докато разбивате добре до смесване. Добавете мармалада, ядките и ванилията. Изсипете сместа в подготвените тави. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста, около 30 минути. Охлажда се върху решетка. За глазурата Смесете захарта, сметаната и маслото в голяма тенджера на умерен огън, докато заври. Махнете от огъня и добавете конфитюра и стафидите. Охладете за 30 минути. При поднасяне: Изравнете блатовете с назъбен нож. Прехвърлете един в плитка чиния. Полейте с малко глазура. Повторете с останалите блатове и глазура, позволявайки на глазурата да накапе отстрани и и да се оформи около дъното на тортата. Поднесете същия ден.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта