Регистрация

Торта с конфитюр от къпини

Автор:
roni
|
Дата:
27 Oct
|
Видяна:
722
Оцени рецептата

1/2 ч захар

1/4 ч масло или маргарин

2 големи яйца

1 ч брашно

1 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. сода за хляб

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

1/3 ч мътеница или кисело мляко

1/2 ч конфитюр от къпини, без семена

1/4 ч нарязани орехи

За карамелената глазура:

2 с.л. масло или маргарин

1/2 ч кафява захар

3 с.л. мляко

1 3/4 ч пудра захар

 

Разбийте на крем захарта и маслото или маргарина. Разбийте с яйцата. Разбъркайте брашното и подправките; добавете ги при крема, като редувате с мътеница или кисело мляко, като разбивате до гладкост след всяко добавяне. Прибавете конфитюра от къпини и ядките. Изсипете сместа в намазана и леко набрашнена правоъгълна тава за печене. Печете на 180С в продължение на 25 минути или до готовност. Охлажда се напълно. Глазирайте. За карамелената глазура: В малка тенджера, разтопете маслото или маргарина; добавете кафявата захар. Гответе като разбърквате непрекъснато, докато се образуват мехурчета и отстранете от огъня. Охладете за 5 минути. Добавете млякото и смесете с пудрата захар и разбийте на гладка паста.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта