Регистрация

Торта с кирш

Автор:
yasen
|
Дата:
07 May
|
Видяна:
1144
Оцени рецептата

За блата:

6 големи яйца

1 ч захар

1 ч.л. ванилов екстракт

113 г неподсладен шоколад, разтопен

1 ч брашно, пресято

За сиропа:

1/4 ч захар

1/3 ч вода

2 с.л. кирш

За плънката:

1 1/2 ч пудра захар

1/3 ч безсолно масло

1 жълтък

2 с.л. кирш

За крема:

2 ч вишни от компот, отцедени

2 с.л. пудра захар

1 ч сметана - бита

226 г полу-сладък шоколад

 

На блата: разбийте яйцата, захарта и ванилията, докато се сгъстят и се получи пухкав крем, около 10 минути. Като редувате, добавете шоколада и брашното в яйчената смес, като завършите с брашно. Изсипете тестото в три разглабящи се формички за торта, които са добре намазани с масло и набрашнени. Пече се в предварително загрята фурна на 180С в продължение на 10 до 15 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда продължение на 5 минути; извадете върху решетка да се охладят напълно.

На сиропа: Направете сироп, като смесите захарта и водата и ги кипнете за 5 минути. Когато сиропът се охлади, се прибавя киршът. Набодете с вилица на няколко места блатовете и полейте със сиропа всички три блата.

На крема: За да се направи маслен крем, разбийте заедно захарта и маслото, докато са добре смесени. Добавете жълтъка и разбийте до побеляване - около 3 до 5 минути. Прибавете кирша.

Сложете единия блат върху чиния за сервиране. Намажете с масления крем и поръсете равномерно с 3/4 чаша вишни. Поставете втория блат върху първия и повторете. Поставете третия слой отгоре. Смесете 2 с.л. пудра захар с битата сметана. Покрийте тортата отстрани и отгоре с разбитата сметана. Украсете тортата с останалата 1/2 чаша череши. Настържете шоколад (на стайна температура) с белачката за зеленчуци и поръсете тортата.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта