Регистрация

Торта с кафе

Автор:
radito
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
1099
Оцени рецептата

1 1/4 чаши масло

3/4 чаша какао

4 яйца

1/4 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

2 чаши захар

1 чаша брашно

1 чаша ситно нарязани орехи

За крема:

1 1/2 чаши студена сметана за разбиване

1/3 чаша кафява захар

1/2 до 1 чаена лъжичка разтворимо кафе

 

Загрейте фурната до 180С. Намажете с масло дъното и стените на две кръгли тави за печене (23 см). Постелете с восъчна хартия и намажете с масло. В малка тенджера се разтапя масло; отстранете от огъня. Прибавя се какаото, смесват се добре; оставете да изстине леко. В голяма купа разбийте с миксер яйцата на пяна, добавете солта и ванилията. Постепенно добавете захарта, разбийте хубаво. Добавете охладената смес с шоколад; смесете добре. Прибавете брашното и орехите. Изсипете сместа в подготвените тавички. Печете 20 до 25 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охлажда се пет минути, извадете от тавата. Внимателно отлепете хартията. Охлажда се напълно. Намажете с крема между слоевете и отгоре, както и отстрани на тортата. Украсете с шоколадови стърготини, ако желаете. Оставете в хладилника 1 час или по-дълго, преди да сервирате.

 

На крема: В малка купа смесете всички съставки с миксер, докато кафето се разтвори.

 





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта