Торта с кафе
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 чаши масло
3/4 чаша какао
4 яйца
1/4 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 чаши захар
1 чаша брашно
1 чаша ситно нарязани орехи
За крема:
1 1/2 чаши студена сметана за разбиване
1/3 чаша кафява захар
1/2 до 1 чаена лъжичка разтворимо кафе
Загрейте фурната до 180С. Намажете с масло дъното и стените на две кръгли тави за печене (23 см). Постелете с восъчна хартия и намажете с масло. В малка тенджера се разтапя масло; отстранете от огъня. Прибавя се какаото, смесват се добре; оставете да изстине леко. В голяма купа разбийте с миксер яйцата на пяна, добавете солта и ванилията. Постепенно добавете захарта, разбийте хубаво. Добавете охладената смес с шоколад; смесете добре. Прибавете брашното и орехите. Изсипете сместа в подготвените тавички. Печете 20 до 25 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охлажда се пет минути, извадете от тавата. Внимателно отлепете хартията. Охлажда се напълно. Намажете с крема между слоевете и отгоре, както и отстрани на тортата. Украсете с шоколадови стърготини, ако желаете. Оставете в хладилника 1 час или по-дълго, преди да сервирате.
На крема: В малка купа смесете всички съставки с миксер, докато кафето се разтвори.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ