Торта с кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/2 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. зърна карамфил
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. канела
1/2 ч мазнина
1 1/2 ч захар
3 яйца
1 ч мляко
1 ч.л. ванилия
1 1/2 ч кайма
1 ч нарязани ядки
За карамелената глазура:
2 ч кафява захар
4 с.л. масло
6 с.л. мазнина
1/2 ч.л. сол
1/2 ч мляко
3 ч пудра захар
Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете и набрашнете 3 кръгли форми за торта. Заделете. Пресейте заедно брашното, бакпулвера, содата, солта, карамфила, индийскотo орехче и канелата; заделете. Разбийте мазнината на крем. Бавно се добавя захарта. Разбийте до гладкост. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Смесете млякото и ванилията. На ръка, добавете разбитата на крем смес като редувате със сухите съставки, започвайки и завършвайки със сухите съставки. Разбърквайте добре след всяко добавяне. Добавете каймата и ядките. Разбърква се добре. Изсипете сместа в подготвените съдове. Печете на 180 градуса за 35 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Отстранете от огъня. Обърнете блатовете върху решетка, за да се охладят. Оставете за 10 минути. Извадете от съда и охладете напълно. Глазирайте с карамелена или любимата ви глазура. За да направите карамелената глазура: В тенджера, смесете кафявата захар, маслото, мазнината и солта. Кипнете, като разбърквате непрекъснато. Бавно се добавя млякото. Оставете да заври отново и гответе 3 минути. Охладете леко. Добавете пудра захар. Разбийте до гладкост.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ