Регистрация

Торта с кайма

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
557
Оцени рецептата

2 1/2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. зърна карамфил

1/2 ч.л. индийско орехче

1/2 ч.л. канела

1/2 ч мазнина

1 1/2 ч захар

3 яйца

1 ч мляко

1 ч.л. ванилия

1 1/2 ч кайма

1 ч нарязани ядки

За карамелената глазура:

2 ч кафява захар

4 с.л. масло

6 с.л. мазнина

1/2 ч.л. сол

1/2 ч мляко

3 ч пудра захар

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете и набрашнете 3 кръгли форми за торта. Заделете. Пресейте заедно брашното, бакпулвера, содата, солта, карамфила, индийскотo орехче и канелата; заделете. Разбийте мазнината на крем. Бавно се добавя захарта. Разбийте до гладкост. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Смесете млякото и ванилията. На ръка, добавете разбитата на крем смес като редувате със сухите съставки, започвайки и завършвайки със сухите съставки. Разбърквайте добре след всяко добавяне. Добавете каймата и ядките. Разбърква се добре. Изсипете сместа в подготвените съдове. Печете на 180 градуса за 35 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Отстранете от огъня. Обърнете блатовете върху решетка, за да се охладят. Оставете за 10 минути. Извадете от съда и охладете напълно. Глазирайте с карамелена или любимата ви глазура. За да направите карамелената глазура: В тенджера, смесете кафявата захар, маслото, мазнината и солта. Кипнете, като разбърквате непрекъснато. Бавно се добавя млякото. Оставете да заври отново и гответе 3 минути. Охладете леко. Добавете пудра захар. Разбийте до гладкост.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта