Регистрация

Торта с два вида блат

Автор:
violeta
|
Дата:
29 Dec
|
Видяна:
907
Оцени рецептата

За блат 1:

2/3 ч брашно

1 ч пудра захар

1 ч белтъци (7 или 8)

Щипка сол

1 ч.л. винен камък

2/3 ч захар

1 ч.л. екстракт от ванилия

1/2 ч.л. бадемов екстракт

За блат 2:

1/2 ч какао на прах

1 ч силно кафе

1/2 ч мазнина

1 1/2 ч захар

1 ч.л. екстракт от ванилия

2 яйца

1 1 /2 ч брашно

3/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода

 

За блат 1: Загрейте фурната до 190 градуса. Изрежете пергаментова хартия или восъчна хартия, така че да се побере на дъното на кръгла форма за торта. Пресейте заедно брашното и пудрата захар. Оставете настрана. Поставете белтъците в купата на миксер. Разбийте бавно, докато добавяте солта и винения камък, след това продължете да разбивате в продължение на 1 минута или докато се оформят меки връхчета. Увеличете скоростта до средна и добавете захарта по една супена лъжица, след това разбийте още 1 1/2 минути. Когато белтъците станат на сняг, добавете ваниловия и бадемовия екстракт. Извадете купата от миксер и поръсете половината от сместа с пудра захар и брашно над белтъците. Обединете ги с гумена шпатула, поръсете с останалата смес и отново разбъркайте леко. Внимателно изсипете сместа в подготвената тава и се пече 40 до 50 минути или до златисто кафяво.

За да направите блат 2: Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете и набрашнете кръгла тава за торта. Пресейте какаото в купа, след това поръсете с кафето, докато разбърквате, за да се направи гладка паста. Оставете настрана. Комбинирайте мазнината, захарта, ванилията и яйцата и разбийте в продължение на 2 минути при средна скорост. В отделна купа, пресейте брашното, солта, бакпулвера и содата. Като редувате, добавете сместа с какао и кафе и брашното към сместа от захар и яйца и продължете да разбивате, докато се обединят. Изсипете сместа в подготвената тава и печете в продължение на 30 минути. За да направите торта: Когато и двата блата са охладени, внимателно ги срежете наполовина хоризонтално с остър назъбен нож, така че да се получат четири блата. Намажете ги и ги слепете с крем по избор и оставете в хладилника за най-малко 2 часа преди сервиране. Сервира се охладено.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта