Торта с ананас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 консерви по 240 г филийки ананас в сироп
1/4 ч масло
2/3 ч кафява захар
1 ч брашно
1/3 ч орехи
3/4 ч захар
1 1/2 ч.л. сол
1/4 ч мазнина
1/2 ч мляко
1 яйце
1 ч сметана
Загрейте фурната до 180ºС. Отцедете ананаса, като заделите 2 с.л. сироп. Разтопете маслото на умерен огън. Добавете кафявата захар, като се разбърква, докато захарта се разтопи. Отстранете от огъня и подредете 8 от филийките ананас върху захарната смес, така че да се припокриват леко около ръба на съда. Сложете една филийка в центъра. Поставете орехови половини в центъра на всяко парче ананас. Във вътрешния кръг подредете срязани на две филийки от останалия ананас. Сложете орехи в центъра. В купа, смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта. Добавете мазнината и млякото Разбийте за 2 минути при висока скорост или докато сместа е гладка. Добавете яйцето и запазените 2 с.л. сироп. Разбийте още 2 минути. Внимателно изсипете течното тесто върху ананаса в съда. Разпределете го равномерно, като внимавате да не разместите ананаса. Поставете в центъра фурната и се пече 40-45 минути или докато отскача при допир. Оставете да се охлади за 5 мин. и разхлабете краищата с нож. Покрийте с чиния за сервиране и обърнете обратно. Отстранете съда. Поднесете с разбита сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ