Регистрация

Торта с ананас

Автор:
тодорова
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
877
Оцени рецептата

3 консерви по 240 г филийки ананас в сироп

1/4 ч масло

2/3 ч кафява захар

1 ч брашно

1/3 ч орехи

3/4 ч захар

1 1/2 ч.л. сол

1/4 ч мазнина

1/2 ч мляко

1 яйце

1 ч сметана

 

Загрейте фурната до 180ºС. Отцедете ананаса, като заделите 2 с.л. сироп. Разтопете маслото на умерен огън. Добавете кафявата захар, като се разбърква, докато захарта се разтопи. Отстранете от огъня и подредете 8 от филийките ананас върху захарната смес, така че да се припокриват леко около ръба на съда. Сложете една филийка в центъра. Поставете орехови половини в центъра на всяко парче ананас. Във вътрешния кръг подредете срязани на две филийки от останалия ананас. Сложете орехи в центъра. В купа, смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта. Добавете мазнината и млякото Разбийте за 2 минути при висока скорост или докато сместа е гладка. Добавете яйцето и запазените 2 с.л. сироп. Разбийте още 2 минути. Внимателно изсипете течното тесто върху ананаса в съда. Разпределете го равномерно, като внимавате да не разместите ананаса. Поставете в центъра фурната и се пече 40-45 минути или докато отскача при допир. Оставете да се охлади за 5 мин. и разхлабете краищата с нож. Покрийте с чиния за сервиране и обърнете обратно. Отстранете съда. Поднесете с разбита сметана.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта