Торта със здравец
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г цариградско грозде
шепа здравец
225 г пълнозърнесто брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 големи яйца
170 г масло
170 г нерафинирана кафява захар
био кафява захар
листенца и цветчета здравец за украса
Подрежете цариградското грозде отгоре и отдолу. Добавете фино нарязания здравец. Пресейте брашното и бакпулвера в отделна купа. Нарежете и втрийте маслото в сместа. Добавете нерафинираната кафява захар и леко разбитите яйца. Накрая разбъркайте с цариградското грозде и подправките. Намажете с масло разглабяща се форма за торта. Изсипете сместа в съда. Печете на 180C за около 1 1/2 часа. Охладете за няколко минути преди да извадите от съда. Поръсете с био кафява захар и украсете с пресен цвят бъз или здравец или листа маточина и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ