Торта "Кралица Елизабет"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч захар
1/4 ч масло
1 яйце, разбито
1 1/2 ч брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. ванилия
1/2 ч орехи, нарязани
1 ч нарязани фурми
1 ч.л. сода
1 ч вряща вода
За глазурата:
5 с.л. кафява захар
5 с.л. сметана
2 с.л. масло
Пудра захар, за сгъстяване, ако е необходимо
Излейте водата върху фурмите и содата. Оставете да престои, докато смесвате останалите съставки, след това добавете и тази смес. Изсипва се приготвена кръгла тавичка и се пече във фурна на 180С за 35 мин. Сложете 5 с.л. кафява захар, 5 с.л. сметана и 2 с.л. масло в тенджерка, оставете да заври и се вари 3 минути, свалете от огъня и се охлажда. Сгъстете с пудра захар, ако е необходимо. Глазирайте охладената торта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ