Регистрация

Телешко с нахут

Автор:
Юлия
|
Дата:
31 Jan
|
Видяна:
1134
Оцени рецептата

900 г нахут

10 ч вода

2 кг телешко, нарязано на кубчета

1 малка глава лук, нарязан

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. бял пипер

 

Накиснете нахута за през нощта в два пъти повече вода. На следващия ден, отцедете и изплакнете под течаща студена вода. Сложете нахута в голяма тенджера с 10 ч вода. Оставете да заври на силен огън, намалете огъня до слаб и оставете да къкри, непокрито, за 1 1/2 часа и като от време на време разбърквате. Добавете месото, лука, солта и черния пипер, разбъркайте добре и продължете да варите още 2 часа, докато месото е крехко и нахутът е напълно сварен. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта