Регистрация

Тарталета с черен боб

Автор:
jordana
|
Дата:
15 Apr
|
Видяна:
668
Оцени рецептата

За блата:

1 ч царевично брашно

1 ч бяло брашно

1/2 ч.л. сол

1/3 ч зехтин

4 с.л. ледена вода

За плънката:

450 г меко тофу, отцедено

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч.л. лют пипер

2 ч черен боб, сварен

2 с.л. лук, накълцан

6 скилидки чесън печени

1/2 чаша царевица, сварена

 

В голяма купа, смесете брашната и солта. Добавете маслото: с пръсти, смесете до оформянето на ронлива смес. Добавете вода и разбъркайте отново. Сместа трябва да се оформи на топка, добавете още вода, ако е необходимо, но малко по малко наведнъж. Увийте във влажна кърпа и съхранявайте в хладилник за 1 час.

На плънката: Намачкайте тофуто и разбъркайте с кимион, сол, черен пипер и лют червен пипер. Прибавете зърната царевица, като внимавате да не ги натрошите, и лука. Оставете настрана. Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете тестото в тавичка за пай с диаметър 23 см и натиснете надолу, докато покрие дъното. Сложете в хладилника, като набодете няколко пъти. Покрийте с алуминиево фолио и сложете някаква тежест, за да не бухне. Печете 20 минути, отстранете фолиото и тежестите и печете, докато блатът се изсуши – още 5 минути. Намажете с печен чесън и напълнете с плънката. Върнете във фурната за около 15 минути. Украсете с царевица, ако желаете.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта