Табуле с киноа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 чаши сварена киноа (до 5 ч) – на стайна температура
2 стъбла целина - фино нарязани
2 големи моркова - фино нарязани
4 глави лук - фино нарязан
2 чаши ситно нарязан пресен магданоз
1/2 чаша зехтин (до 3/4 ч)
1/3 чаша сок от лимон (до 1/2 ч)
1 с.л. дижонска горчица
2 супени лъжици мента, сушена, натрошена
1/2 чаена лъжичка сол - или на вкус
Сварете киноата. В голяма купа, я смесете с целината, морковите, лука и магданоза. В купата на кухненски робот или пасатор, комбинирайте 1/2 чаша зехтин, 1/3 ч лимонов сок, горчицата, ментата и солта, докато са добре смесени. Изсипете овкусения зехтин върху сместа с киноа и разбъркайте внимателно, така че зърната да се покрият. Опитайте и добавете още зехтин, лимонов сок или сол, ако е необходимо. Сервирайте веднага или оставете в хладилник, докато е необходимо. Преди сервиране, гарнирайте с домати, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ