Супа с боб и пушена свинска плешка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч черен боб, измит
2 ч готов микс от бобови (различни видове фасул, леща, червена леща и т.н.) по избог
450 г пушена свинска плешка
1 средно голяма глава лук
1 ч.л. сушена мащерка
1 дафинов лист
Прясно смлян черен пипер
3 л студена вода
Сол
2 ч домати (пресни или консервирани) белени, без семената и нарязани
1/2 ч зехтин
1/4 ч сухо шери
Покрийте боба и микса бобови с вода, оставете в хладилник и се накисва за една нощ. На следващия ден, отцедете боба, добавете свинското, лука, мащерката, дафиновия лист, черния пипер и студената вода. Сложете над средно-висока температура и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри за 2 1/2 часа. Охладете, премахнете лука, свинското и мазнините; нарежете месото на малки парченца. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете доматите и зехтина. Сложете половината смес в блендер и се смесва, докато е почти гладка. Добавете я в бобената смес. При поднасяне, добавете шерито и сгорещете. Изсипете по равни количества в топли купички за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ