Супа с боб и пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч черен боб
2 ч вода
1 дафинов лист
растително масло или спрей за готвене
½ ч броколи
½ ч моркови
1 ч целина - нарязана на кубчета
1 ч нарязан лук
1 с.л. сушена мащерка
1 с.л. сушен босилек
1/2 ч сухо бяло вино
226 г пилешки гърди без кожата
4 с.л. сос барбекю
1 ч пилешки бульон
340 г обезмаслено кондензирано мляко
2 ч цветчета броколи
1 с.л. царевично нишесте разтворено в 2 с.л. студена вода
1 с.л. течен пушек
1 с.л. сос Уорчестър
1 ч.л. сос Табаско
1/4 ч пресен магданоз - нарязан
Изплакнете боба. Сложете го в голяма купа и покрийте напълно със студена вода. Оставете да се накисва за една нощ (или най-малко 8 часа). Отцедете и прехвърляте в тенджера. Добавете 2 чаши вода и дафиновия лист. Оставете да заври на умерен огън и варете в продължение на 15 минути. Намалете огъня и оставете да къкри, непокрит, за около 20 минути, докато бобът омекне. Отцедете боба и изхвърлете дафиновия лист. Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете тенджера на умерен огън за около 1 минута, след това я напръскайте два пъти с растително масло. Добавете броколите, морковите, целината и лука. Покрийте, намалете огъня до слаб и гответе за 5 минути, като се разбърква веднъж или два пъти. Прибавете мащерката, босилека и виното. Варете, непокрито, за около 15 минути, докато виното се редуцира наполовина.
Междувременно, покрийте пилешкото с барбекю соса и печете в продължение на 10 минути на най-горния рафт на фурната. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Нарежете пилето на малки кубчета. Сложете месото, пилешкия бульон и боба в тенджера. Гответе на слаб огън за около 3 минути, докато се стопли. Прибавете кондензираното мляко и розичките броколи. Гответе за около 5 минути, като се разбърква, ако е необходимо, докато заври. Прибавете разтвореното царевично нишесте и се готви в продължение на още 2 минути, като се разбърква непрекъснато. Смесете с течния пушек, соса Уорчестър и соса табаско. Гарнира се със ситно нарязан магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ