Регистрация

Супа от черен боб

Автор:
ivanka
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
586
Оцени рецептата

450 г накиснат черен боб

1 дафинов лист

1 средно голяма зелена чушка, нарязана на 4

За запръжката:

2/3 ч зехтин

4 скилидки чесън, нарязан

1 голяма глава лук, нарязан

1 средно голяма зелена чушка, нарязана на кубчета

3 ч.л. кимион

2 с.л. ябълков оцет

1 ч.л. фино нарязано зелено чили

 

Сварете черния боб с дафиновия лист и зелената чушка, докато омекнат много добре, около 2 часа. Добавете още вода, ако е необходимо. За запръжката: В тиган загрейте зехтина, добавете чесъна, лука и чушката и гответе, като се разбърква, докато лукът е прозрачен, от 8 до 10 минути. Добавят се останалите продукти и се разбърква добре. Добавете запръжката при боба, разбърква се добре и се готви на слаб огън, покрито, докато бобът се разпука, 30 - 40 минути. Подправете на вкус и поднесете.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта