Супа от черен боб с кимион
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 чаша черен боб, накиснат
7 чаши бульон (пилешки, телешки или зеленчуков)
1/4 ч. л. черен пипер, прясно смлян
1 с.л. растително масло
1/4 ч. л. сол, ако е необходимо
1 чаша лук, наситнен
1 яйце, твърдо сварено
1 ч. л. счукан чесън
1/4 чаша целина, нарязана на кубчета
1/2 чаша ситно нарязани на кубчета моркови
лук, нарязан за украса
3/4 ч.л. семена кимион, натрошен
Сложете измития боб в купа. Покрийте със студена вода. Накисва се за една нощ или за най-малко 8 часа. Отцедете. Добавете бульона. Оставете да заври. Намалете котлона до слаб. Леко покрийте съда с капак. Оставете на слаб огън в продължение на 2 до 3 часа или докато бобът е добре сварен. Загрейте олиото в тиган. Добавете лука и чесъна. Гответе, като се разбърква, на слаб огън, докато станат прозрачни. Добавете целината и морковите. Гответе, като се разбърква, за още няколко минути. Добавете ги към фасула. Овкусете с кимион, черен пипер и сол. Оставете на слаб огън за още 30 минути. Пюрирайте в блендер или кухненски робот. Украсете с нарязани яйца и лук. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ