Регистрация

Старомодна торта с млечен шоколад и глазура

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
664
Оцени рецептата

3 1/2 ч пресято брашно за торти

1/2 с.л. сода за хляб

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 с.л. сол

170 г неподсладен шоколад, нарязан на кубчета

1 ч вода

1 ч безсолно масло; меко

2 ч гранулирана захар

1/2 ч кафява захар

1 1/2 с.л. ванилия

6 големи яйца

1 ч мътеница

глазура с млечен шоколад (по рецептата по-долу)

листенца по избор - розови, здравец или ягода; по желание

 

Пресейте брашното, содата, бакпулвера и солта в купа. Поставете средна огнеупорна купа върху съд с едва вряща вода, но без да докосва водата и разтопете шоколада, като периодично разбърквате, докато стане идеално гладък. Отстранете от огъня.

В голяма купа смесете като разбивате на средна скорост маслото на крем. Продължете да разбивате като поръсвате и кафявата захар, лъжица по лъжица. Добавете ванилията и разбийте до побеляване. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате след всяко, докато се смесят напълно, а след това разбийте до побеляване. Прибавете шоколада. Добавете брашното на три части, като поръсвате над купата. Редувайте с мътеницата на две части. Разбийте на най-ниската скорост, докато се получи хомогенна смес. Разбъркайте хубаво с шпатула и изсипете равномерно в три намазани с масло 23-сантиметрови кръгли тави за торта, на чиито дъна сте постлали восъчна хартия. Заравнете отгоре и разпределете тестото леко към стените. Печете 2 блата в средата на фурната и 1 блат на долния слой на 180°С. Разположете така, че горните блатове да не покриват директно долния. Пече се, докато клечка за зъби излиза чиста от центъра на тортата, 30 до 35 минути. Охлажда се в тавата за 15 минути. След това обърнете върху решетка, за да се охлади напълно. До 6 часа преди сервиране, сложете най-дебелия блат върху поднос, с дъното нагоре. Намажете 2/3 чаша глазура. Повторете с втория блат. Поставете последния блат с дъното надолу. Намажете с глазура отстрани и отгоре и декорирайте с ножа. Оставете на хладно, но не и в хладилник. Точно преди сервиране, поставете листенца в подноса около тортата.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта