Сметанова торта с орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло или маргарин
1/4 ч сметана
1 ч кафява захар
3/4 ч орехи; едро нарязани
1 готов микс за кекс
1 ¼ ч вода
1/3 ч масло
3 яйца
1 3/4 ч сметана
1/4 1 пудра захар
1/4 ч.л. ванилия
орехи; цели, по желание
шоколадови стърготини, по желание
Загрейте фурната до 160 градуса. В малка тенджера, смесете маслото, 1 /4 чаша сметана за разбиване и кафявата захар. Гответе на слаб огън, докато маслото се разтопи, като се разбърква от време на време. Изсипва се в кръгла тава за торта. Поръсете равномерно с нарязани орехи. В голяма купа смесете микса за кекс, водата, маслото и яйцата при ниска скорост, докато сместа е добре навлажнена; разбийте 2 минути на най-висока скорост. Внимателно изсипете тестото върху ореховата смес. Печете на 160 градуса за 35-45 минути или докато тортата отскача при допир. Охладете за 5 минути. Извадете от съда и оставете да се охлади напълно, след което разрежете на две. В малка купа разбийте 1 3/4 чаши сметана до оформяне на меки върхове. Добавете пудрата захар и ванилията и разбийте на сняг. Поставете един блат в чиния за сервиране и намажете с 1/ 2 от битата сметана. Покрийте с втория блат и намажете с останалата сметана. Гарнирайте с цели орехи и шоколадови стърготини, ако желаете. Съхранява се в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ