Регистрация

Розова леща с карфиол

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
564
Оцени рецептата

1/2 ч розова леща

1 малка глава карфиол

2 средно големи глави лук, ситно нарязан

1/2 ч олио

1 ч.л. смляно чили

2 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/2 с.л. смлян кимион

1/2 с.л. смлян кориандър

2 ч.л. смляна куркума

Сокът на 1/2 лимон

2 1/2 ч пилешки бульон

60 г кокос

1/2 с.л. брашно

1 ч.л. сол

115 г сурово кашу

 

Измийте лещата и се отцежда добре. Загрейте олиото в голяма тенджера и добавете лука. Когато омекне добавете чилито, черния пипер, кимиона, кориандъра и куркумата. Разбъркайте хубаво и се готви за около 30 сек. Добавете лещата. Разбъркайте хубаво, докато се покрие хубаво със сместа и добавете лимоновия сок. Нарежете карфиола на малки розички и се добавят към сместа. Добавете бульона и кокоса. Оставете да заври и оставете да къкри за 20 минути. Смесете брашното с част от течността до образуването на гладка паста и се прибавя в тенджерата. Добавете солта и кашуто. Гответе още 5-10 минути, докато лещата се сгъсти.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта