Регистрация

Пълнени чушки с черен боб

Автор:
надежда
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
832
Оцени рецептата

1 ч черен боб

4 чушки

1 с.л. зехтин

1 ч лук, нарязан

1 с.л. чили на прах

1 ч.л. кимион

1 ч.л. сушен босилек

1/2 ч.л. сушен риган

1 с.л. винен оцет

2 1/2 ч кафяв ориз, сварен

щипка морска сол

1 средно голям домат; нарязан

 

Подгответе боба според указанията на опаковката. Срежете чушките наполовина по дължина и премахнете семената. Задушете чушките на пара, с отрязаната страна надолу над вряща вода, докато почти омекнат за около 8 до 10 минути. Изплакнете със студена вода, отцедете и оставете настрана. Загрейте фурната до 180°С. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън. Сотирайте лука, до омекване и прозрачност. Добавете чилито на прах, кимиона, босилека, ригана, боба и оцета; Разбъркайте и добавете ориза, солта и доматите. Отстранете от огъня. Напълнете чушките с бобената смес и ги сложете в плитка тавичка. Пече се, покрито, докато чушките омекнат, около 15 минути. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта