Пълнени патешки бутчета в було с винен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За соса:
2 патешки бутчета
6 с.л. зехтин
1 средно голяма глава лук
1 голям морков
1 средно голям домат
1 щипка мащерка
1 дафинов лист
6 зърна черен пипер
400 мл червено вино
1 ч патешки бульон или
1 ч телешки бульон
450 г бели репи
30 г масло
85 г було
За плънката:
30 г свинско
30 г бекон
15 г пилешки черен дроб
1 средно голяма глава лук шалот, нарязан
15 г масло
1 жълтък
1 трюфел
2 с.л. сметана
Сол
Пипер
За соса: Нарежете костите от обезкостените бутчета и сложете в голям тиган със сгорещения зехтин. Добавете лука и морковите и запържете. Добавете четвъртинките домати, мащерката, дафиновия лист, пипера и солта. Деглазирайте с червено вино и телешки бульон, след което се готви за около 1 час. Прецедете и оставете настрана.
За плънката: Прокарайте свинското, бекона и пилешките дробчета през месомелачка. Загрейте маслото в тиган и задушете шалота. В купа смесете нарязаните смлени меса, лука, жълтъка, нарязания трюфел, сметаната, солта и пипера. Заделете.
За поднасяне: Обелете репите и оформете като малки копия. Поставете репите в малка тенджера, покрийте с вода, добавете маслото и солта, след което оставете да заври. Когато течността почти се изпари, добавете 1/2 чаена лъжичка захар. Продължете да се готвите, докато се оформи кафява глазура в съда. Деглазирайте с 1/4 чаша от соса и заделете за гарнитура.
Изтънете обезкостените патешки бутчета с чукче за месо. Нарежете булото на 2 квадрата. Сложете по едно бутче във всеки и поръсете със сол и пипер. Поставете част от пълнежа в центъра на всяко бутче. Затворете плънката с месо и увийте с булото. Поставя се в намазана с масло тавичка и се пече на 250С във фурната за 20-25 минути. Загрейте запазения сос, като разбиете в него малки парченца студено масло. Проверете подправките. Поднесете всяко бутче в отделна чиния, гарнирано с ряпа и полято със сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ