Регистрация

Пълнена дива патица

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
3073
Оцени рецептата

1 патица

Сокът на 1 лимон

1 стрък целина

1/2 средно голяма глава лук

1/4 средно голяма ябълка

1 с.л. сос Уорчестър

Тънки резени бекон

 

Накиснете патицата в студена вода със сока от 1 лимон в продължение на 30 минути преди готвене. Подсушете много добре. Поръсете със сол и черен пипер отвътре и отвън. Напълнете кухината с целина, лук, портокал, ябълка и сос Уорчестър. Подредете лентите бекон върху птицата и закрепете с клечки за зъби. Поставете в гювеч и напълнете с около 2-3 см вода на дъното. Изпечете на 160С за 1 час или до пълна готовност. Мажете често със соса. Преди сервиране махнете бекона; запечете до кафяво като свалите капака и мажете със соса.





Виж още от категория "Патица"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта