Портокалова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
На тортата:
1 готов микс за портокалов кекс (520 г)
2 ч.л. портокалов екстракт
За глазурата:
450 г бита сметана
1/4 ч.л. портокалов екстракт
450 г заквасена сметана
2 ч пудра захар
Загрейте фурната до температурата, посочена върху опаковката на микса. Подгответе две кръгли тавички за торта според указанията на опаковката. За тортата, смесете микса според указанията на опаковката, като замените млякото с вода. Добавете портокаловия екстракт. Разбърква се добре. Изсипете сместа в подготвените тави. Пече се според указанията на опаковката. Охладете напълно. Срежете всеки слой наполовина хоризонтално, така че да се получат четири блата. За глазурата: Смесете битата сметана, портокаловия екстракт, заквасената сметана и пудрата захар в голяма купа. Смесете добре и разпределете между слоевете, страните и върху тортата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ