Пикантен пастет от папуда
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г карфиол, накъсан на розички
1 малко парче корен джинджифил, нарязан, около 2-3 см
2 люти чушки, без семената и ситно нарязани
3/4 ч вода или колкото е необходимо
1 ч папуда, накисната
3 с.л. кориандър, наситнен
1/2 ч.л. кориандър
1 ч.л. кимион
1/4 ч.л. куркума
1/4 ч.л. бакпулвер
3 ч.л. арарут
1 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер
1 1/2 с.л. зехтин
Зехтин, за намазване
Загрейте фурната до 180ºС. Сложете карфиола в купа. С работещ кухненски робот, добавете джинджифила и лютите чушки и смелете фино. Добавете водата и отцедената папуда. Пюрирайте до гладкост. Остържете пюрето в купата с карфиола и останалите съставки, с изключение на зехтина за намазване. Намажете хубаво със зехтин 12 чашки за мъфини. Изсипете сместа и загладете отгоре. Печете за 45 минути. Охлаждат се в продължение на 5 минути, след което се изваждат от чашките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ