Печен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч бял боб
340 г бекон
1 средно голяма глава лук
2 ч.л. сол
1/4 ч кафява захар
2 ч.л. семена синап
1/2 ч светла меласа
1/4 ч кетчуп
1. Почистете и изплакнете боба. Покрийте с 2 литра студена вода; оставете в хладилника, покрит, за една нощ.
2. На другия ден отцедете и прехвърлете в голяма тенджера.
3. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 30 минути. Отцедете, като запазите течността.
4. Загрейте фурната до 150 градуса.
5. Нарежете бекона на големи парчета.
6. Сложете лука на дъното на голям глинен съд. Добавете боба и шунката.
7. Кипнете течността от варенето на боба.
8. Смесете останалите съставки. Добавете 1 ч от течността на боба. Залейте съдържанието на съда. Добавете от врящата течност, колкото да покрие боба.
9. Печете, покрито, в продължение на 6 часа. Разбъркайте веднъж на всеки час, така че бобът да се готви равномерно. Добавете малко вряща вода, ако е необходимо.
10. Свалете капака през последния половин час, така че да се запече.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ