Регистрация

Печен боб

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
782
Оцени рецептата

3 ч бял боб

340 г бекон

1 средно голяма глава лук

2 ч.л. сол

1/4 ч кафява захар

2 ч.л. семена синап

1/2 ч светла меласа

1/4 ч кетчуп

 

1. Почистете и изплакнете боба. Покрийте с 2 литра студена вода; оставете в хладилника, покрит, за една нощ.

2. На другия ден отцедете и прехвърлете в голяма тенджера.

3. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 30 минути. Отцедете, като запазите течността.

4. Загрейте фурната до 150 градуса.

5. Нарежете бекона на големи парчета.

6. Сложете лука на дъното на голям глинен съд. Добавете боба и шунката.

7. Кипнете течността от варенето на боба.

8. Смесете останалите съставки. Добавете 1 ч от течността на боба. Залейте съдържанието на съда. Добавете от врящата течност, колкото да покрие боба.

9. Печете, покрито, в продължение на 6 часа. Разбъркайте веднъж на всеки час, така че бобът да се готви равномерно. Добавете малко вряща вода, ако е необходимо.

10. Свалете капака през последния половин час, така че да се запече.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта