Регистрация

Печен боб

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
690
Оцени рецептата

450 г бял боб

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета

1/2 ч меласа

1/2 ч.л. семена синап

1/4 ч кафява захар

1 ч.л. сол

115 г шунка, нарязана на кубчета

 

Почистете и изплакнете боба. Поставете в голяма купа; добавете вода, така че да го покрие. Оставете да престои за една нощ; отцедете. Смесете боба и лука в голяма тенджера; добавете вода, така че да ги покрива; оставете да заври и покрийте с капак. Оставете да къкри 45 минути. Отцедете течността в малка купа. Измерете 1 чаша от течността на боб и смесете с меласата, синапа, кафявата захар и солта в купа. Подредете шунката на един слой и изсипете боба отгоре в подходящ съд. Изсипете сместа с меласа отгоре и добавете още от заделената течност от варенето на боба, така че да го покрие. Покрийте с останалата шунка и сложете капак. Печете на 150С за 4 часа и свалете капака. Пече се още един час или докато зърната са тъмнокафяви и омекнали.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта