Регистрация

Печено чили

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
904
Оцени рецептата

3 супени лъжици лой

900 г смляно говеждо

1/3 чаша зелени чушки - нарязани на ленти

1 чаша нарязан лук

1 супена лъжица чили на прах

1 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка пипер

1 дафинов лист

10 скилидки чесън - нарязан

450 г боб, консерва

2 чаши домати - нарязани

За заливката:

1/3 чаша брашно

2 супени лъжици захар

1/2 чаена лъжичка сода за хляб

3/4 чаша царевично брашно

1 яйце - разбито

1/3 чаша мътеница

 

Разтопете лойта в голяма тенджера. Добавете месото, чушките, лука, чилито на прах, солта, черния пипер, дафиновия лист и чесъна. Запържете, докато чушките и лукът омекнат. Добавете боба, покрийте и оставете да къкри за 1 час. Разбърква се от време на време. Загрейте фурната до 190С. Смесете брашното, захарта, бакпулвера и царевичното брашно. В отделна купа смесете яйцата и мътеницата. Изсипете сместа с яйцето в брашнената смес и разбийте до гладкост. Оставете да престои 5 минути. Изсипете чилито в тава и залейте със заливката. Пече се в продължение на 30 минути или докато царевичното брашно стане златисто.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта