Печена патица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. сос Уорчестър
1 с.л. царевично нишесте, разтворено в
2 с.л. вода
2 с.л. светъл соев сос
1 ч.л. захар
1 патица, около 2 кг
Смесете първите три съставки, покрийте патицата и се оставя да престои 2 часа. Напълнете съд за готвене на пара с вода на 3 см дълбочина. Поставете патица с гърдите нагоре и запазете маринатата. Покрийте, оставете водата да заври и задушете на пара за 30 минути. Отстранете мазнините и заделете. Загрейте фурната до 200 С. Прехвърлете патицата в тавичка и намажете с със заделената марината. Пече се непокрито за 15 минути. Намалете огъня до 180 и се пече още 40 минути. Извадете патицата на дъска за рязане. Отстранете и изхвърлете мазнините от соковете в съда. В малка тенджера, комбинирайте заделения сок от задушаването и този от печенето, оставете да заври на слаб огън, добавете сместа от нишесте и варете, като се разбърква, докато се сгъсти. Срежете крилата, краката и бедрата при ставите, разделете гърба наполовина и гърдите на четвъртинки. Подредете месото в чиния и полейте със соса грейви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ