Регистрация

Песто с черен боб

Автор:
margarita
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
784
Оцени рецептата

226 г черен боб

1 ч вода

1 дафинов лист

1 джолан

2 люти чушки, без семената

2 скилидки чесън

Стъблата от 1 връзка пресен кориандър

сол и прясно смлян черен пипер (по желание)

 

1 Изплакнете и отцедете внимателно боба. Сложете в голяма тенджера и добавете всички останали съставки. Оставете да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри непокрито, за 1-1/2 часа.

2 Извадете и изхвърлете джолана и дафиновия лист. С помощта на решетъчна лъжица, прехвърлете боба в купата на кухненски робот. Разбийте, като добавяте от бульона, колкото е необходимо, за да се формира гладка, гъста паста. Можете да използвате общо около 1 чаша течност.

3 Прехвърлете пестото в купа и прибавете сол и черен пипер, ако е необходимо. Оставете в хладилника, покрито, до сервиране.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта