Регистрация

Патладжан с леща

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
12 Oct
|
Видяна:
827
Оцени рецептата

115 г леща

1/2 ч.л. сол

225 г патладжан (син домат)

4 скилидки чесън

1 прясно чили

2 с.л. растително масло

1 с.л. рибен сос

4 с.л. вода

10 листа от мента

 

Покрийте лещата с вряща вода и се оставя в продължение на 2 часа. Отцедете, покрийте с прясна вода, добавете сол, оставете да заври и варете, покрито за 1/2 часа. Отцедете. Нарежете патладжаните по дължина на 4 парчета и след това изрежете тези четвъртинки на 5 см парчета. Счукайте чесъна и чилито заедно. След това ги запържете в олиото до златисто. Добавете лещата, рибения сос, патладжана и водата при чесъна и чилито в тигана. Продължете да пържите 2-3 минути, докато патладжанът се сготви. Добавете листата от мента, разбъркайте сместа само веднъж с лъжица и отстранете от котлона.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта