Патица със сладко-кисел сос от сливи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 патица, около 2 – 2,5 кг, почистена
1 с.л. универсална китайска подправка на прах
1 ч.л. сол
1 ч воден кестен на прах
Вряща вода
Сладко-кисел сос от сливи
Олио за пържене
Натрошени препечени бадеми
Сложете патицата в голяма тенджера с достатъчно вряща вода, че да я покрие. Добавете подправките и солта и оставете да къкри, докато омекне, покрита, за около 1 до 1 1/4 часа. Извадете патицата от течността и оставете да се охлади. Свалете месото от костите и изхвърлете кожата. Изсипете водния кестен на прах в малък огнеупорен съд. Натиснете месото отгоре. Покрийте и задушете на пара в стимера за 30 минути или докато прахът се желира в плътна коричка. Махнете от стимера и оставете да се охлади. Покрийте и оставете в хладилника, до употреба. Около 30 минути преди да сервирате, подгответе сладко-киселия сос от сливи; Заделете и дръжте на топло. Затоплете чинии за сервиране на слаба фурна. Загрейте олиото във фритюрник и запържете патешкото бързо на партиди до хрупкавост. Отстранява се с решетъчна лъжица и се отцежда на хартиени кърпи. Повторете с останалото месо. Сервирайте веднага със сладко-кисел сос от сливи, гарнирано с ядките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ