Патица по шанхайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 големи стръка зелен лук, нарязан на 5 см парчета
2 бр. звездовиден анасон, разделен на 16 секции
2 филийки джинджифил
3 кг патица
1 ч тъмен соев сос
1 ч светъл соев сос
1 ч вода
3/4 ч захар
Мед
Сложете лука, анасона и джинджифила в тенджера. Поставете патицата, с гърдите нагоре, в тенджерата. Смесете останалите съставки и се изсипват върху месото. Покрийте с капак и оставете да заври. Оставете да къкри за около два часа или докато омекне, като обръщате на всеки половин час. Извадете патицата от съда и сложете в плитка чиния; намажете с мед и сложете във фурната на 200С, само докато кожата стане хрупкава. Извадете и нарежете на порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ