Регистрация

Паста с боб

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
548
Оцени рецептата

1 консерва бял боб, отцеден

225 г пикантна италианска наденица

1 ч лук, нарязан фино

1 с.л. чесън, счукан

2/3 ч бяло вино

450 г домати, обелени

1 дафинов лист

1 ч.л. риган

1/2 ч.л. градински чай

1 ч.л. розмарин, пресен, нарязан фино

2 с.л. нарязан пресен босилек

1 ч.л. доматено пюре

1/2 ч.л. едросмлян червен пипер

Сол на вкус

450 г паста фусили

Пармезан

Магданоз, нарязан

 

Запържете наденицата в дълбока тенджера. Прибавете лука и чесъна и гответе, докато лукът стане прозрачен, около 10 минути. Добавете виното и оставете да къкри няколко минути. След това се добавят доматите, оставете да заври, намалете огъня и добавете всички билки (с изключение на магданоза), доматеното пюре, червения пипер и консервирания боб и оставете да къкри до готовност на пастата. Сварете пастата до степен ал денте, отцедете и я прибавете при боба. Поръсете с магданоз и разбъркайте отново. Постепенно добавете пармезана и разбъркайте. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта