Регистрация

Папуда с ечемик

Автор:
Savatova
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
686
Оцени рецептата

565 г консерва папуда, изплакната и отцедена

1 ч лук, нарязан

1/2 ч целина, нарязана

1/3 ч ечемик

1 ч сухо мляко

1 1/4 ч вода

1 дафинов лист, разполовен

1/8 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1/4 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч.л. сушен розмарин

1/4 ч.л. чесън на прах

 

Загрейте фурната до 180 градуса.

Намажете леко с олио 1 3/4-литрова йенска тенджера. Смесете всички съставки в голяма купа. Поставете в тавичката. Покрийте съда много добре и оставете на бавен огън за около 1 1/4 часа, докато ечемикът омекне. Разбъркайте веднъж, по средата на времето за готвене. Изхвърлете дафиновите листа преди сервиране.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта