Регистрация

Пандишпанова торта с мока крем

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
825
Оцени рецептата

3/4 ч брашно

1/4 ч какао

3 с.л. вода

1 с.л. лимонов сок

1/2 ч.л. сол

3/4 ч захар

5 жълтъка

За мока плънката:

1 пакет пудинг ванилия

1 с.л. разтворимо кафе на прах

1 1/2 ч мляко

1/2 ч масло

1 ч.л. ванилов екстракт

5 с.л. пудра захар

 

Смесете брашното, какаото, солта и захарта, разбъркайте добре. Разбийте жълтъците до гъста и кремообразна смес. Добавете сока от лимон и водата и смесете. Добавете всичко наведнъж при сухите съставки. Изсипете в намаслена и набрашнена форма за кекс. Пече се в предварително загрята на 160С фурна за 35-40 минути. Охладете и нарежете на 3 блата. Намажете мока пълнежа между блатовете. За пълнежа: Смесете микса за пудинг и кафето на прах в тенджера. Добавете млякото и варете на слаб до умерен огън, докато се сгъсти, при непрекъснато разбъркване; охладете. Разбийте на крем маслото или маргарина, добавете го към сместа с пудинг и разбийте докато стане гладка и пухкава. Добавете ванилията и пудрата захар.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта