Орехова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
На тортата:
1/2 ч несолено масло; на стайна температура
1/2 ч кафява захар
2 яйца, разбити, на стайна температура
2 1/2 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч кленов сироп
1/2 ч гореща вода
За топинга:
1 ч кленов сироп
1 ч орехи, нарязани фино
За крема:
2 ч сметана за разбиване
6 с.л. пудра захар
1 ч.л. кленов екстракт
Начин на приготвяне:
За блата: Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете и набрашнете 2 кръгли форми за торта. С електрически миксер, разбийте на крем маслото и кафявата захар. Разбийте с яйцата на тънка струя. Смесете брашното, бакпулвера и содата в друга купа. Като редувате, добавете сухите съставки, сиропа и горещата вода в маслената смес и разбийте до гладкост. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста, около 30 минути. Охлажда се напълно. Увийте и охладете напълно. За топинга: Леко намажете тавичка за печене. Сварете сиропа в малка тенджера, докато сладкарски термометър регистрира 150 градуса. Отстранете от огъня. Добавете ядките. Изсипете сместа в подготвения съд. Охладете, докато се стегне. Прехвърлете в кухненски робот и разбийте на фин прах. За крема: Разбийте сметаната със захарта и екстракта на сняг. При поднасяне: Отрежете горните корички на блатовете за тортата. Сложете един блат в подходяща чиния. Намажете леко с бита сметана. Поръсете леко с топинга. Покрийте с втори блат. Намажете отгоре и отстрани с бита сметана. Украсете с останалата сметана през готварски пош, ако желаете и поръсете с останалия топинг отгоре. Сервирайте тортата охладена или със стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ