Регистрация

Орехова торта с крем кафе

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
18 Nov
|
Видяна:
1074
Оцени рецептата

2 ч.л. масло

2 ч.л. брашно

За блата:

85 г орехи

115 г пудра захар

4 белтъка

За крема:

3 жълтъка

3 с.л. пудра захар

115 мл силно кафе

80 г тъмен шоколад, разтопен

60 мл порто

300 г сметана

За украса:

Орехови половинки

 

Загрейте фурната до 170 градуса. Намажете с мазнина и набрашнете кръгла тавичка за торта. Нарежете половината орехи и смелете останалите. Смесват се със захарта. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги комбинирайте с ореховата смес. Изсипете в подготвения съд и печете в продължение на 15-20 минути. Обърнете върху решетка и се оставя да се охлади. Пригответе крема. Разбийте жълтъците и захарта на крем в топлоустойчива купа. Добавете кафето и поставете купата над тенджера с гореща вода. Разбийте сместа до сгъстяване. Добавете шоколада. Добавете портото. Оставете да се охлади, като разбърквате от време на време. Разбийте сметаната и я смесете със студената смес с кафе. Покрийте тортата. Сложете я в хладилника за 2 часа. Преди сервиране, украсете с орехите.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта