Орехова торта с крем кафе
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч.л. масло
2 ч.л. брашно
За блата:
85 г орехи
115 г пудра захар
4 белтъка
За крема:
3 жълтъка
3 с.л. пудра захар
115 мл силно кафе
80 г тъмен шоколад, разтопен
60 мл порто
300 г сметана
За украса:
Орехови половинки
Загрейте фурната до 170 градуса. Намажете с мазнина и набрашнете кръгла тавичка за торта. Нарежете половината орехи и смелете останалите. Смесват се със захарта. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги комбинирайте с ореховата смес. Изсипете в подготвения съд и печете в продължение на 15-20 минути. Обърнете върху решетка и се оставя да се охлади. Пригответе крема. Разбийте жълтъците и захарта на крем в топлоустойчива купа. Добавете кафето и поставете купата над тенджера с гореща вода. Разбийте сместа до сгъстяване. Добавете шоколада. Добавете портото. Оставете да се охлади, като разбърквате от време на време. Разбийте сметаната и я смесете със студената смес с кафе. Покрийте тортата. Сложете я в хладилника за 2 часа. Преди сервиране, украсете с орехите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ