Регистрация

Огретен от червен боб

Автор:
blazheva
|
Дата:
19 Dec
|
Видяна:
904
Оцени рецептата

3 големи глави лук, едро нарязан

230 мл зеленчуков бульон

4 червени пиперки, нарязани едро

4 стръка целина, нарязана на кубчета

1/2 ч.л. кимион

1 ч.л. кориандър

1 щипка лют червен пипер

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч.л. сушен риган

1 консерва, 400 г нарязани домати

1 дафинов лист

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

120 мл червено вино

2 консерви шарен боб, по 400 г всяка, отцеден и изплакнат

2 с.л. галета

2 с.л. настърган пармезан

 

1. Загрейте фурната до 200 градуса.

2. Сложете лука в тиган със 180 мл бульон. Покрийте. Варете 5 минути. Свалете капака. Намалете огъня и оставете да къкри, докато покафенее.

3. При разбъркване се добавят чушките, целината и малко бульон. Разбъркайте и гответе до омекване на зеленчуците.

4. При разбъркване, добавете кимиона, кориандъра, лютия червен пипер, мащерката, ригана, доматите, дафиновия лист, солта, черния пипер и виното. Гответе, като от време на време се разбърква в продължение на 20 - 30 минути, докато се сгъсти.

5. Добавете боба. Разпределете сместа в тавичка за печене. Поръсете със смесената със сирена галета.

6. Печете боба 30 минути, непокрит, докато забълбука и се запече отгоре.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта